Traject voor stellen

Meer genieten van jullie seksualiteit en relatie?

Een fijne relatie en prettige seksualiteit, dat willen jullie allebei graag. Maar in de dagelijkse praktijk kan dit lastiger zijn dan gedacht. Jullie verlangen naar meer: meer liefde, meer passie of meer intimiteit op alle vlakken. Maar iets staat jullie in de weg. Dat kunnen persoonlijke problemen of klachten zijn, maar ook relationele uitdagingen.

Persoonlijke problemen en relationele uitdagingen zijn van invloed op elkaar. Zoals pijn bij het vrijen of geen zin hebben in seks. Dat kan een relationele uitdaging worden als je partner bijvoorbeeld wel zin heeft, maar jij niet. Ook kunnen er omstandigheden zijn waardoor jullie relatie en/of seksualiteit is veranderd. Zoals de geboorte van een kindje, trouwen of samenwonen. Jullie gaan daar verschillend mee om, wat kan zorgen voor wrijving of verwijdering.

Samen groeien met persoonlijke begeleiding 

In mijn persoonlijke begeleiding ga ik met jullie op zoek naar jullie persoonlijke en relationele aandachtspunten. Jullie krijgen tips, oefeningen en adviezen om hiermee aan de slag te gaan. Op een manier die bij jou past en voor jullie werkt. Zodat jullie meer kunnen genieten van jullie seksualiteit en relatie.

Over het traject voor stellen

Omgaan met verschillen is een van de grootste uitdagingen in een relatie. We hebben allemaal een ander lichaam en daarmee andere wensen, grenzen, smaken, voorkeuren en behoeftes.

Als jullie bij mij een traject als koppel volgen, groeien jullie allebei in zelfkennis en daarmee groeit jullie zelfvertrouwen. Ik help jullie om aan elkaar duidelijk te maken hoe dingen voor ieder van jullie persoonlijk zijn. Je leert elkaar daardoor beter kennen. Wensen en grenzen van jezelf en de ander leer je beter te begrijpen en accepteren. Uiteindelijk leidt dit tot meer vertrouwen en veiligheid in de relatie. Zo kunnen er stappen gezet worden naar prettigere seksualiteit. 

Hoe ziet dit traject eruit?

We beginnen het traject met een klikgesprek: een kort kennismakingsgesprek waarin we kijken of we een ‘klik’ hebben en of ik iets voor jullie kan betekenen.

Als jullie het traject aangaan, plan ik met elk van jullie een 1-op-1 sessie. Tijdens deze sessies bespreken we jullie persoonlijke aandachtspunten. In deze individuele sessies geef ik waar mogelijk persoonlijke adviezen en oefeningen. Vervolgens maak ik een plan op maat. Daarna volgen er vier relatiesessies waarin ik jullie begeleid in jullie communicatie en aandachtspunten. Voor thuis geef ik oefeningen, leestips, kijktips en adviezen mee.

Tijdens de vierde relatiesessie evalueren we hoe het gaat en of jullie er klaar voor zijn om het proces af te ronden. Als er toch nog specifieke vragen zijn, kan een extra losse sessie of vervolgtraject prettig zijn. 

Dit ontvangen jullie:
  • 1 oriënterend, vrijblijvend klikgesprek van 50 minuten
  • Individuele 1-op-1 sessie voor beide partners
  • Persoonlijke uitwerking en procesplan op maat
  • 4 Gestalt-therapie sessies van gemiddeld 60 minuten
  • Oefeningen, opdrachten, kijk-, luister- en leestips voor thuis

Liever losse sessies afnemen? Dat is ook mogelijk in overleg. Het traject biedt echter wel een aantal voordelen ten opzichte van losse sessies. Zo profiteren jullie van korting, heb je duidelijkheid over de duur van de begeleiding en ervaar je vaak meer commitment om er echt voor te gaan. Dit komt jullie proces ten goede. Neem contact op voor meer informatie over losse sessies.

'Vanuit volledige verbinding met jezelf, de verbinding aangaan met de ander: daar kan liefde groeien en stromen'
Praktische informatie

Het klikgesprek
Een klikgesprek is een kennismakingsessie van 50 minuten. We besluiten na dit gesprek samen of dit traject voor jullie geschikt is. Als jullie het traject aangaan, is dit gesprek kosteloos. Besluiten jullie toch om geen traject af te nemen? Dan betaal je eenmalig € 100,- voor het klikgesprek. Als jullie een aanvullende zorgverzekering hebben, wordt dit bedrag vaak ongeveer tot de helft vergoed.

Praktijk in Apeldoorn
Alle sessies vinden plaats in mijn praktijk in Apeldoorn, provincie Gelderland. Bij uitzondering zijn er online sessies mogelijk. Het klikgesprek zal wel live plaatsvinden.

Duur van dit traject
Gemiddeld duurt dit traject ongeveer 4 maanden. Sessies worden in overleg gepland, elke 3 à 4 weken.

Kosten en vergoeding
De trajectprijs van € 699,- betalen jullie vooraf, dit kan eventueel in 2 termijnen. Individuele sessies kunnen gedeeltelijk vergoed worden, dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar. Tijdens het traject krijg je, naast de totaalfactuur, ook per sessie een factuur op datum. Deze kun je zelf indienen bij je verzekering.

Het huidige tarief voor een losse Gestalttherapie relatiesessie is € 125,- per stel per sessie. Tijdsduur per sessie 60 minuten en 15 minuten dossiertijd.  

(aangepast en geldig vanaf 22-04-2024)

Hart en Hechtwerk - therapeut Mieke Koerts - gespecialiseerd in seksualiteit, relaties en hechting - therapie - persoonlijke begeleiding - voor vrouwen en stellen

Ontmoet je therapeut Mieke

Ik ben Mieke Koerts, eigenaar van Hart en Hechtwerk en jullie therapeut. Mijn hart gaat sneller kloppen als ik mensen mag inspireren en in beweging mag brengen.

Als jullie bij mij komen met seksuele en/of relationele problemen, is het niet zo dat ik een pasklare oplossing aanreik. Ik wil jullie graag helpen in een proces waarin je uiteindelijk zelf leert omgaan met moeiten en problemen op een manier die bij jullie past. Ik breng jullie proces op gang; ik ben een procesbegeleider en een inspirator.

Om dit te kunnen doen laat ik mijzelf ook graag inspireren. Door kunst, muziek, natuur, boeken, vakliteratuur en vooral mensen. Bekende mensen zoals Esther Perel, Brené Brown, Dirk de Wachter en Elisabeth Gilbert. En minder bekende mensen zoals mijn kinderen, man, vrienden, collega’s en familie.

Ervaringen van anderen

Samen kijken of dit traject bij jullie past?

Wil je meer informatie over dit traject, of heb je vragen over of het traject passend is voor jullie situatie? Ik kom graag met jullie in contact om mee te denken. Stuur me een e-mail of vul het contactformulier in. 

Als het passend is plannen we een klikgesprek: een korte kennismaking waarin we jullie vraag dieper bespreken en hoe ik daarbij kan helpen. Het klikgesprek is gratis als er een traject volgt. Als er geen traject volgt, betalen jullie eenmalig voor het klikgesprek. Met een aanvullende zorgverzekering wordt dit bedrag vaak deels vergoed.

Praktijk Hart en Hechtwerk - nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ik houd van schrijven over wat ik meemaak, in de praktijk en in mijn leven. Via mijn nieuwsbrief inspireer ik je met kijk-, luister- en leestips, leuke oefeningen en verhalen vanuit Hart en Hechtwerk. Dit alles gericht op groei naar fijnere relaties en prettigere seksualiteit.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief