Thuis voelen in je lichaam

 

Haar lichaam beweegt vloeiend op de muziek, als een golfbeweging van het topje van haar hoofd tot het puntje van haar voet. Ze is één golvend geheel. Ze staat zelfverzekerd, rechtop, blij en enthousiast voor ons. Ze neemt ons mee, begeleidt ons door de dansbewegingen, doet eindeloos voor, bevestigd ons in de groei die we maken en wil ons laten floreren. Dat wat ze ons vertelt; “ga trots staan, neem een sierlijke houding aan, doe het vanuit je lichaam en niet vanuit je hoofd”, dát leeft ze zelf uit. Haar welvende lichaam dartelt door de zaal, net als haar lach die soms boven alle muziek uitschatert. De sfeer is gemoedelijk. Soms is ze lichtelijk chaotisch en vergeet ze haar eigen dansbewegingen. Hoe ontspannen en drempelverlagend is dat. Fouten maken mag, met een beetje zelfspot en weer die vrolijke lach beginnen we gewoon  weer van vooraf aan. Ze maakt contact met elke vrouw en moedigt ons aan ons lichaam te bewonen en te voelen. Ik geniet, ik laaf me in vrouwelijke energie en flow die elke week door de ruimte waait.

Versterkt, vervrouwelijkt en blij sta ik na zoveel weken oefenen op het podium. Ik neem me voor gewoon te gaan met de flow en gun mezelf dat het niet perfect hoeft te zijn, maar dat ik vooral mag genieten en stralen. Stralen lukt overigens wel met al die pailletjes, kraaltjes, gouden glansjes en glitters….

Fotograaf Peter Slagboom

Deze vibe, die is een soort tegengif, voor de perfecte beeldcultuur en standaard “look” waar ons lichaam en waar wij als vrouw aan zouden moeten voldoen en hard voor en mee moeten werken. Dit gun ik iedereen, thuis voelen in je lichaam, je lichaam vieren, connecten met elkaar en samen plezier maken door dans en muziek. Snelle en langzame bewegingen, strak en soms heel zacht, stoer en sensueel,  jong en oud en elk lichaam met eigen vormen. En dan ook nog al die kleuren in de mooie zachte zijden sluiers, rokken en heupdoeken.  Dit presenteert zich allemaal vanuit liefde, plezier en passie.

Dankbaar ben ik om dit mee te mogen maken, om te ervaren dat ik zwaarte uit mijn lichaam kan dansen en dat mijn lichaam mijn thuis is. Door contact met mijn lichaam en contact met anderen mag ik lichtheid en schoonheid ontvangen en dat geeft plezier. Met dit voelverhaaltje ervaar ik weer een glimp van deze prachtige ervaring. Vanaf mijn buikdanscarrière doe ik  af en toe een shimmy (dat is lekker schudden met je lichaam), ik draai nog eens rond met mijn heupen, ik laat mijn rok zwieren om mijn benen en ik voel mijn lijf, het is goed zoals het is. Bedankt Sheila!