Ritueel
Hecht je hart

Herstel na ingrijpende gebeurtenissen,
op een creatieve manier

Het leven brengt allerlei ervaringen met zich mee. Het hart is de plek waar we die herinneringen opslaan. Mooie en pijnlijke herinneringen. Je hart is de bron van je leven. Letterlijk omdat je hart klopt om bloed door je lichaam te sturen. Figuurlijk omdat je hart het centrum is van je gedachten, gevoelens en emoties.

Je hart kan echter beschadigd zijn waardoor het leven en de liefde moeilijk stromen. Bijvoorbeeld door een verlieservaring, een verbroken relatie, onzekerheid over wie je bent of andere nare ervaringen. Er zijn veel manieren om herstel te vinden voor een gebroken hart.

'Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven' - de Bijbel

 

Methode: ‘The Heart Ritual’ van Open Your Heart Studio

In dit ritueel maak je verbinding met jouw hart en wat daar leeft. We gaan de emotionele scherven van jouw hart benoemen; om ze vervolgens met goud te herstellen. Daarvoor maken we gebruik van The Heart Ritual van Open Your Heart Studio. Dit is een creatieve, tastbare verwerkingsvorm dat in een ritueel is vormgegeven.

De kracht van deze werkvorm is de eigen regie die je hebt in je verwerkingsproces. Je mag zelf bepalen hoe je het precies vormgeeft. Zelf kunnen bepalen, werkt transformerend. Het geeft zelfvertrouwen en draagkracht; dat wat je vaak niet ervaart tijdens de nare dingen die je zijn overkomen.


Heling van je hart in 4 stappen

In dit hartritueel doorloop je vier stappen op weg naar heling voor jouw hart:

Stap 1 – Binden aan je hart met liefde
Het ritueel begint met leren voelen en contact maken met je eigen hart. Misschien herken jij ook dat je dit lastig vind? Vaak wil je liever niet voelen omdat herinneringen te pijnlijk zijn of je bang bent dat je maar blijft huilen. We nemen de tijd zodat je uit je hoofd kunt gaan en mag voelen in je hart.

Na de eerste sessie neem je het keramieken hart mee naar huis en geeft het daar een mooi plekje. Als je wilt, mag je thuis ook af en toe stilzitten bij je hart. Hoe je dat precies doet is aan jou. Ik geef je daar tips en ideeën voor mee.

Stap 2 – Breken van je hart met moed
Na het voelen van je hart gaan we in de tweede sessie het hart echt breken. Vaak is dit een confronterende en moeilijke stap. We stemmen dit af op jouw proces en doen dit op jouw tijd.

Stap 3 – Benoemen van je pijn met compassie
Na het breken van het keramieken hart liggen de scherven letterlijk voor je. Nu is het tijd om te gaan benoemen wat jouw pijn precies is. Door de pijn in woorden op de scherven te schrijven. Soms duurt het een tijdje voordat je precies onder woorden kunt brengen wat de pijn precies is. Dat is goed, we volgen jouw tijd en ritme hierin. We maken een begin hiermee in de tweede sessie, thuis mag je hiermee verder gaan.

Stap 4 – Bouwen aan je hart met dankbaarheid
In de vierde en laatste stap helen en verbinden we het hart door de scherven aan elkaar te lijmen met goudlijm. Het kan een grote puzzel zijn als er veel scherven zijn. Maar we nemen ook nu alle tijd en ruimte die jij nodig hebt. Aan het einde van deze stap heb je een hart met goudlijnen: een tastbaar en prachtig symbool voor jouw pijn omgezet in goud.

Individueel

Als je een gebroken hart hebt en op een creatieve manier wilt werken aan heling en herstel, is dit ritueel iets voor jou. Bijvoorbeeld na een verlieservaring. Je geeft jezelf hiermee een tastbaar cadeau en een liefdevolle ervaring.

Dit ontvang je:

  • Oriënterend vrijblijvend klikgesprek van 50 minuten 
  • Het hartpakket met de box van Open Your Heart Studio,  notitieboekje, meditatie, pennen en praktijkgids t.w.v. € 50,-
  • 3 Hartritueel Gestalttherapie individuele sessies (60 minuten)
 
 
 

€ 449,-

Koppel

Door mijn ervaring als relatietherapeut kan ik het van harte aanbevelen om dit ritueel als stel te doen. Symbolisch kunnen jullie je hart aan elkaar verbinden, door pijn en verdriet samen een plekje te geven.

Dit ontvangen jullie:

  • Oriënterend vrijblijvend klikgesprek van 50 minuten 
  • Het hartpakket met de box van Open Your Heart Studio,  notitieboekje, meditatie,  pennen en praktijkgids t.w.v. € 50,
  •  3 Hartritueel Gestalttherapie     relatie sessies (60-90 minuten)
 
 
 

€ 549,-

Dagretraite

Vrijdag 6 september organiseer ik een dagretraite waarin je zelf de stappen van het ritueel doorloopt. Je doet het voor jezelf. Met de kracht van de groep en de heilzame werking van de natuur om het proces meer betekenis te geven. 

Dit ontvang je:

  • Een geheel verzorgde dag met koffie/thee en lunch op een prachtige locatie in het bos. 
  • Het hartpakket met de box van Open Your Heart Studio,  notitieboekje, meditatie, pennen en praktijkgids t.w.v. € 50,-
  • Begeleiding door de stappen heen op de dagtretraite en instructie vooraf
 

€ 185,- p.p.

Volg je al een traject bij Hart en Hartwerk of neem je losse sessies af? Dan bied ik je graag aanbod op maat aan met dit ritueel. Neem contact met me op als je hier meer over wilt weten.

Meld je aan voor elke variant via het contactformulier. 

Praktische informatie

Het klikgesprek
Een klikgesprek is een verdiepend kennismakingsgesprek van 50 minuten. We besluiten na dit gesprek samen of dit ritueel voor jou geschikt is. Besluit je om dit ritueel niet af te nemen? Dan betaal je eenmalig € 100,- voor het klikgesprek. Met een aanvullende verzekering is het mogelijk hiervan een deel vergoed te krijgen.

Locatie
Alle varianten van dit ritueel kunnen in mijn praktijk plaatsvinden, met een maximum van 4 personen. Desgewenst kan ik op een door jou gekozen locatie komen. Buiten Apeldoorn zal ik daarvoor reiskosten in rekening brengen.

Kosten en vergoeding
In overleg plannen we jouw hartritueel zodanig dat het past in jouw proces. De prijs van jouw gekozen variant betaal je vooraf, dit kan eventueel in 2 termijnen. 

Voor de individuele variant geldt dat de therapiesessies via een aanvullende verzekering gedeeltelijk vergoed worden, afhankelijk van je zorgverzekeraar. Wil je aanspraak maken op deze vergoeding? Tijdens het traject krijg je, naast de totaalfactuur, ook per sessie een factuur op datum. Deze kun je zelf indienen bij je verzekering.

Hart en Hechtwerk - therapeut Mieke Koerts

Ontmoet je begeleider Mieke

Ik ben Mieke Koerts, eigenaar van Hart en Hechtwerk en jouw begeleider in dit ritueel. Zelf heb ik ervaren dat het helpend is om pijnlijke ervaringen letterlijk door mijn handen te laten gaan. Ik verwerk dingen door het echt met mijn hoofd, hart en lichaam te doorvoelen en doorleven. Iedereen doet dat anders. Wat vooral belangrijk is, is dat jij het op jouw eigen unieke manier en op jouw tijd doet. Daarmee vergroot je jouw draagkracht en zelfvertrouwen.

Gedurende mijn leven en carrière heb ik verschillende methodieken en therapieën onderzocht, zelf ervaren en meegemaakt. Door deze ervaringen heb ik dit mooie ritueel vorm kunnen geven. In dit ritueel komt alles samen: eigen regie, creativiteit, tastbaarheid, zingeving en gesprek. Met het hart als symbool voor liefde. Ik ben dankbaar dat ik dit ritueel mag aanbieden en zie ernaar uit om jou dichter bij je hart te mogen brengen!

Ervaringen van anderen

Past het hartritueel bij jou?

‘Volg je hart, want dat klopt.’ Deze bekende quote is prachtig van toepassing op het Hecht je hart ritueel. Ik kom graag met je in contact als je wilt onderzoeken of dit ritueel klopt voor jouw herstelproces. Je bent welkom!

In een klikgesprek (een verdiepend kennismakingsgesprek van 50 minuten) maken we kennis. Samen ontdekken we of en hoe we jouw hartritueel kunnen vormgeven. Als je besluit het hartritueel niet te volgen, betaal je het € 90,- voor het klikgesprek. Met een aanvullende verzekering kan je hiervan een deel vergoed krijgen.

Praktijk Hart en Hechtwerk - nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ik houd van schrijven over wat ik meemaak, in de praktijk en in mijn leven. Via mijn nieuwsbrief inspireer ik je met kijk-, luister- en leestips, leuke oefeningen en verhalen vanuit Hart en Hechtwerk. Dit alles gericht op groei naar fijnere relaties en prettigere seksualiteit.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief