Over Hart en Hechtwerk

Als je vragen hebt over seksualiteit, relaties en hechting

Ik ben Mieke Koerts, therapeut en sinds 2015 eigenaar van praktijk Hart en Hechtwerk. Mijn missie is om jou te begeleiden naar een waardige, creatieve en liefdevolle omgang, met jezelf en de ander. Zodat je kunt groeien in fijne relaties en naar prettige seksualiteit.

Seksualiteit, hechting en relaties zijn complexe thema’s. Je kunt het vanuit verschillende invalshoeken bekijken. Ik geloof dat het thema’s zijn van ons hoofd, hart en lichaam. Het is mijn verlangen om dat bij elkaar te brengen. Om het een hechte eenheid te laten zijn.

Met Hart en Hechtwerk wil ik hier op een persoonlijke manier vorm aan geven. Dit doe ik door persoonlijke begeleiding, voor vrouwen en stellen. Daarnaast bied ik een prachtig therapeutisch hart-ritueel aan, waarin je daadwerkelijk je hart en de emotionele pijn die daar is, mag hechten en helen. Ook geef ik graag inspiratie voor jou thuis door blogs, kijk- en leestips en mijn nieuwsbrief.

Het is mijn missie is om jou te begeleiden naar een waardige en liefdevolle omgang met jezelf en de ander
Therapiepraktijk Hart en Hechtwerk - therapeut Mieke Koerts - over de praktijk - Apeldoorn - Gelderland - Veluwe

Ervaring van Mieke

Mijn ontwikkeling tot therapeut met specialisatie in seksualiteit, was een bijzondere weg. Ik heb een carrièreswitch gemaakt van tandarts naar therapeut. In die periode heb ik gezocht naar wie ik ben en waar mijn kwaliteiten liggen. Het volgen van mijn hart is daarin de leidraad geweest. Ik wilde mensen niet alleen laten stralen met een mooi gebit. Ik wil anderen laten stralen van binnenuit, vanuit wie ze ten diepste zijn.

Inmiddels ben ik geregistreerd en gecertificeerd gestalttherapeut, relatietherapeut en consulent seksuele gezondheid NVVS. In 2015 ben ik praktijk Hart en Hechtwerk gestart. 

 • Gecertificeerd en geregistreerd Consulent seksuele gezondheid NVVS, opleiding gevolgd bij de Rino Groep
 • Ervaringsgericht Psychosociaal Therapeut & Gestaltgezinstherapeut, opleiding gevolgd bij het Kempler Instituut
 • Cursussen en trainingen gevolgd over trauma, lichaamswerk, seksualiteit, relaties, zingeving en aandachtig leven
 • Afstudeerscriptie over gezonde seksualiteitsbeleving bij vrouwen
 • Medische ervaring als tandarts
 • Begeleidingservaring als social worker en pastoraal werker
 • Jarenlange ervaring in mijn praktijk met koppels en individuen

Het hart van mijn begeleiding

Liefde vormt het hart van mijn begeleiding. Liefde voor jezelf en voor de ander. Liefde gaat alle verstand te boven en geeft het leven zin. Het is mijn missie om bij te dragen aan liefde in relaties en in seksualiteit. Dit doe ik aan de hand van een aantal kernwaarden:

 • Verbinding
 • Zuiverheid
 • Creativiteit
 • Wijsheid
 • Zingeving

Om verbinding met jou te maken, helpt het als ik in verbinding met mezelf blijf. Ik kan geraakt worden door jouw verhaal. Op een natuurlijke manier laat ik dat er zijn. Soms deel ik daar iets van met jou. Op die manier maken we contact van hart tot hart. Ik wil hier zo zuiver mogelijk in zijn, wat betekent dat ik eerlijk, oprecht en authentiek ben.

Ik gebruik mijn en jouw creativiteit in allerlei vormen. Creativiteit is een krachtig middel voor verandering. Daarnaast wil ik met jou op zoek gaan naar jouw wijsheid. Wijsheid over jezelf, over je hoofd, hart en lichaam. Met meer ‘eigen’-wijsheid weet je beter wie je bent, wat je wilt en wat je nodig hebt. Ik begeleid je door dit proces. Soms kan dit moeilijk zijn, maar het geeft uiteindelijk zin. Zin in het leven, in relaties en in seksualiteit! Liefde kan dan stromen. In jezelf en naar de ander.

Een wijs woord is als een gouden appel op een zilveren schaal - De Bijbel

Ervaringen van anderen

Zullen we elkaar beter leren kennen?

Heb je vragen over seksualiteit, relaties of hechting? Of over mijn werkwijze? Ik kom graag met je in contact. Samen bespreken we wat nodig is in jouw situatie. Je bent van harte welkom met jouw verhaal.

Praktijk Hart en Hechtwerk - nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ik houd van schrijven over wat ik meemaak, in de praktijk en in mijn leven. Via mijn nieuwsbrief inspireer ik je met kijk-, luister- en leestips, leuke oefeningen en verhalen vanuit Hart en Hechtwerk. Dit alles gericht op groei naar fijnere relaties en prettigere seksualiteit.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief