Over mij

Van tandarts naar therapeut

Wat leuk dat je meer wilt lezen over wie ik, Mieke Koerts, als mens en therapeut ben en hoe ik tot dit vak ben gekomen.
Het werkende leven begon voor mij als tandarts, waarin ik een combinatie vond voor bezig zijn met je handen, medisch gericht zijn en mens gericht zijn. Toch bleek dat het mens-gericht zijn binnen het werk als tandarts te weinig inhield voor mij. Ik heb een carrièreswitch gemaakt door meerdere studies en werkervaringen. Werk en opleiding in de verslavingszorg, werk en opleiding binnen een pastoraal/kerkelijk kader en werk en opleiding binnen psychosociale hulpverlening. Inmiddels ben ik geregistreerd en gecertificeerd Gestalttherapeut, relatietherapeut en gespecialiseerd in het thema seksualiteit. Het is allemaal niet voor niets geweest. Ik combineer namelijk graag datgene wat ik als medisch specialist, pastoraal werker en therapeut heb geleerd. Seksualiteit, het thema waar ik me in specialiseer, is een veelomvattend thema, wat je vanuit verschillende invalshoeken kunt bekijken. Ik geloof dat het een zaak is van hoofd, hart en lichaam en het is mijn missie om dat bij elkaar te brengen, om het een hechte eenheid te laten zijn! In april 2021 ben ik afgestudeerd als consulent seksuele gezondheid aan de Rinogroep te Utrecht.

Het is in mijn leven een persoonlijke en professionele zoektocht geweest naar wat gezonde seksualiteit is en wat kan bijdragen aan een positieve beleving hiervan. Bij persoonlijk dan gaat het over genieten en jezelf kunnen overgeven aan het seksuele plezier. En leren ontdekken wat je grenzen en wensen zijn op seksueel gebied. Dit ging bij mij niet vanzelf, onder andere door een wat strenge christelijke seksuele moraal waarmee ik ben opgegroeid. Ik ben op zoek gegaan naar wat mij hierin belemmerde en wat ik nodig had. Professioneel betekent het dat er sprake kan zijn van seksueel trauma of traumatische ervaringen. De verhalen van mensen die gaan dan over seksueel misbruik, seksverslaving, seks bij/na ziekte zoals kanker, vaginisme (niet kunnen vrijen), pijn bij vrijen en bijvoorbeeld geen zin meer hebben in seks. Wat hebben deze mensen nodig, is de vraag die ik continu stel en het zoekproces wat ik met deze mensen, met jou en/of jullie, wil aangaan.
Dit alles resulteerde onder andere in een afstudeerscriptie van mijn therapeutenopleiding en in het werk wat ik in de praktijk mag doen.

Voor meer over mijn opleidingen en ervaringen, zie mijn cv in deze link: CV Mieke Koerts

Wat anderen over mij zeggen

Vrouwelijke client 28 jaar: “Het is gewoon fijn als een ander naar je luistert, je het gevoel hebt dat je verhaal ertoe doet. Mieke luistert, geeft tips, beoordeeld waar knelpunten zitten”. 

Opleiders Kempler Instituut: “Je bent een zorgvuldig, creatief, zorgzame hulpverlener die goed veiligheid en begrip weet te bieden en erg goed doorziet wat er aan de hand is“.

 Collega: “Mieke is iemand die haar hart volgt. Ze heeft een pure en eerlijke kijk op het leven waarvan uit zij hulp verleent. Mieke heeft een hart dat uitgaat naar haar cliënten en geeft je het gevoel de moeite waard te zijn. Ze helpt mensen in hun kracht te gaan staan met de mogelijkheden die ze zelf in huis hebben. Ze helpt je om stil te staan bij jezelf en hoe je daarin de uitdagingen van het leven kunt benaderen”.