Kwaliteitsborging, privacy en klachtenregeling

Kwaliteitsborging

Om de kwaliteit van de hulpverlening te waarborgen ben ik geregistreerd en gecertificeerd bij diverse beroeps- en koepelverenigingen. Hiermee voldoe ik aan al hun opleidings- en ervaringseisen. Bovendien kan ik dit aanbieden en waarborgen doordat ik me laat begeleiden door een NVAGT (Nederlands Vlaamse Associatie voor Gestalttherapie en Gestalttheorie) gecertificeerde supervisor en door een NVVS (Nederlands Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie) gecertificeerde supervisor. Zie hieronder voor links naar de betreffende verenigingen.

De praktijksoftware die ik gebruik, zorgt voor een borging van een systematische aanpak en zorgvuldigheid gedurende het therapietraject.

Ik maak gebruik van intervisie met collega therapeuten, om samen inzichten te delen en te leren van elkaars ervaringen. Het is ondersteunend en inspirerend om successen te delen en (leer)vragen, problemen en uitdagingen samen te bespreken. Mede vanwege de aard van de therapie die ik geef ligt de focus hierbij vaak op het raakvlak van het professionele en het persoonlijke.

Privacy-beleid

De gesprekken die je bij Praktijk Hart en Hechtwerk voert zijn vertrouwelijk. Vertrouwen is cruciaal voor het therapeutische contact en daarom wil ik daar zorgvuldig mee omgaan. Voor de borging van de veiligheid van deze gegevens heb ik een privacy-beleid en maak ik gebruik van praktijksoftware. Zowel Praktijk Hart en Hechtwerk als de praktijksoftware streven naar het voldoen aan de norm voor informatiebeveiliging in gezondheidszorg, NEN 7510. Dit zijn eisen die gesteld worden vanuit beroepsverenigingen en verzekeringen.

Voor meer informatie zie:

Klik op het logo van één onderstaande instanties voor meer informatie.

NVAGT registratie     

Incidenten

Praktijk Hart en Hechtwerk heeft een VIM Veilig Incident Melden beleid volgens de wet WKKGZ rond incidenten die zich in de praktijk kunnen voordoen.

Klachten

Ten behoeve van klachten en geschillen afhandeling is de praktijk aangesloten bij SCAG (Stichting Complementarie en Alternatieve Gezondheidszorg).

Meer informatie en wat te doen bij een klacht vindt u hier in de cliëntfolder SCAG.