Individueel traject

Versterk de relatie met je hoofd, hart en lichaam

Om verschillende redenen kan het moeilijk zijn om te genieten van relaties. Je kunt blokkades ervaren, zoals belemmerende boodschappen, nare ervaringen, een negatief lichaamsbeeld, onzekerheid, relatieproblemen, pijn of stress. Deze blokkades geven disconnectie. Er is dan geen verbinding tussen wat je hoofd denkt, je lijf voelt en je hart ervaart.

Het mooie is dat je deze verbinding kunt ontwikkelen door zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen groeit doordat jij jezelf mag zijn. En doordat jij oké bent met wat jij wel of niet fijn vindt op hoofd-, hart- en lichaamsniveau. Dan kom je lekker in je vel te zitten en ontstaat er ontspanning. Je algemene welzijn groeit. Dat draagt uiteindelijk bij aan jouw relationeel (en seksueel) welzijn.

Een veilige setting: van vrouw tot vrouw

In dit traject ga jij ontdekken wat jij nodig hebt om de relatie met je hoofd, hart en lichaam te versterken. In een veilige setting van vrouw tot vrouw geven we jouw persoonlijke proces vorm. Waar mogelijk en wenselijk betrekken we in het proces een eventuele partner; dit stemmen we zorgvuldig met elkaar af.

Over het individuele traject

In dit traject gaan we ontdekken wat jij voelt, ervaart en nodig hebt om jouw leven ten volle te leven. Je krijgt tools en oefeningen om uit je hoofd te komen en je lijf te voelen. Ik nodig je uit om jouw verhaal te vertellen en je pijn te delen. Zodat er verwerking van jouw verhaal en heling van je hart plaats kan vinden. Je leert jezelf hierdoor beter kennen en liefhebben. Als je daar behoefte aan hebt, deel ik ook kennis met je over vrouwelijke seksualiteit en hoe dit voor jou persoonlijk werkt.

Na dit traject heb je meer zelfvertrouwen en durf je jouw hoofd, hart en lichaam meer te omarmen. Dit geeft zin, in alle opzichten.

Hoe ziet dit traject eruit?

Ieder mens leert op zijn of haar eigen manier. Daarom kijk ik met jou mee hoe jij het beste en fijnste leert. Op basis daarvan gaan we praktisch aan de slag. Ik geloof dat iedere vrouw haar eigen wijsheid in zich heeft en dat we hiernaar op zoek mogen gaan.

Een aantal belangrijke thema’s komen afwisselend aan bod. Zoals jezelf zijn, je verhaal vertellen en je lichaam leren voelen en bewonen. Ook het omarmen van jouw seksualiteit kan een thema zijn waar we bij stilstaan, als jij daar waarde aan hecht. Door middel van ontspanningsoefeningen, creatieve werkvormen, persoonlijke sessies en kennisoverdracht werken we aan deze onderwerpen.

Dit ontvang je:
  • 1 oriënterend, vrijblijvend klikgesprek van 50 minuten
  • Verdiepende 1-op-1 Gestalttherapie sessie om jou beter te leren kennen
  • Persoonlijke uitwerking en procesplan op maat
  • Oefeningen, opdrachten, kijk-, luister- en leestips voor thuis
  • 4 Gestalttherapie sessies aan de hand van jouw persoonlijke procesplan

Liever losse sessies afnemen? Dat is ook mogelijk in overleg. Het traject biedt echter wel een aantal voordelen ten opzichte van losse sessies. Zo profiteer je van korting, heb je duidelijkheid over de duur van de begeleiding en ervaar je vaak meer commitment om er echt voor te gaan. Dit komt jouw proces ten goede. Neem contact op als je meer informatie wilt over losse sessies.

'Algemeen welzijn is de beste voorspeller voor relationeel en seksueel welzijn' – Emily Nagoski
Praktische informatie

Het klikgesprek
Een klikgesprek is een verdiepend kennismakingsgesprek van 50 minuten. We besluiten na dit gesprek samen of dit traject voor jou geschikt is. Besluit je toch om geen traject af te nemen? Dan betaal je eenmalig € 100,- voor het klikgesprek.  Als je een aanvullende verzekering hebt, wordt dit bedrag vaak ongeveer tot de helft vergoed. Naast het traject kun je uiteraard ook losse sessies afnemen. 

Praktijk in Apeldoorn
Alle sessies vinden plaats in mijn praktijk in Apeldoorn, provincie Gelderland. Bij uitzondering zijn er online sessies mogelijk. Het klikgesprek vindt altijd plaats in mijn praktijk.

Duur van dit traject
Gemiddeld duurt dit traject ongeveer 4-5 maanden. Sessies worden in overleg gepland, elke  3 à 4 weken.

Kosten en vergoeding
De trajectprijs van € 599,- betaal je vooraf, dit kan eventueel in 2 termijnen. Individuele sessies kunnen gedeeltelijk vergoed worden. Deze vergoeding kan oplopen tot € 250,-, afhankelijk van je verzekering.  Tijdens het traject krijg je, naast de totaalfactuur, ook per sessie een factuur op datum. Deze kun je  zelf indienen bij je verzekering.

Het huidige tarief voor een losse individuele Gestalttherapie sessie is € 115 per sessie. Tijdsduur per sessie 50 minuten en 10 minuten dossiervorming.

Hart en Hechtwerk - therapeut Mieke Koerts - gespecialiseerd in seksualiteit, relaties en hechting - individuele therapie - begeleiding

Ontmoet je therapeut Mieke

Ik ben Mieke Koerts, eigenaar van Hart en Hechtwerk, en jouw therapeut in dit traject. Ik zie mezelf als een zoeker. Ik zoek naar zingeving en wijsheid, maar bovenal naar Liefde. In mijn persoonlijke leven en in mijn professionele leven.

Wat is het meest liefdevol voor mijzelf, voor de ander en voor de relatie? Die vraag is een puzzel. Met mooie en minder mooie stukjes. Ik wil die stukjes bij elkaar brengen en het tot een kloppend, authentiek geheel maken. Ik wil je helpen jouw puzzelstukjes te vinden. Daarin wil ik voor jou van waarde zijn door je te begeleiden naar een liefdevolle omgang met jezelf en de ander.

Ervaringen van anderen

Samen kijken of dit traject bij jou past?

Wil je meer informatie over dit traject, of heb je vragen over of het traject passend is voor jouw situatie? Van harte welkom om contact met me op te nemen via een e-mail of het contactformulier.

Als het passend is plannen we een klikgesprek: een korte kennismaking waarin we je vraag dieper bespreken en hoe ik je daarbij kan helpen. Het klikgesprek is gratis als er een traject bij Hart en Hechtwerk volgt. Als er geen traject volgt, betaal je eenmalig voor het klikgesprek. Met een aanvullende verzekering wordt dit bedrag vaak deels vergoed.

Praktijk Hart en Hechtwerk - nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ik houd van schrijven over wat ik meemaak, in de praktijk en in mijn leven. Via mijn nieuwsbrief inspireer ik je met kijk-, luister- en leestips, leuke oefeningen en verhalen vanuit Hart en Hechtwerk. Dit alles gericht op groei naar fijnere relaties en prettigere seksualiteit.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief